Portada del sitio > Área Internacional > OTROS IDIOMAS > Nederlands > Nyårshälsning från Comité Cerezo

Nyårshälsning från Comité Cerezo

Miércoles 11 de enero de 2012, por Comité Cerezo México

I november 2011 uppmärksammade Kristna Fredsrörelsen att medlemmar i den mexikanska människorättsorganisationen Comité Cerezo utsatts för dödshot via mejl. I början av januari 2012 kom en hälsning från Comité Cerezo varifrån vi har översatt några bitar:

Till alla solidariska personer och organisationer som hjälpt oss de senaste tio åren:

Ännu ett år har kommit tillända. Det har vairt ett svårt och smärtsamt år. Varje dag har människorättsförsvarare utsatts för attacker, aggressioner, hot och trakasserier. Kriminaliseringen av människorättsförsvarare, den systematiska politiken av trakasserier mot människorättsförsvarare, militariseringen och paramilitariseringen av vårt land gör att det inte finns mycket för oss att fira.

Vi vill dock ta tillfället i akt för att reflektera över de utmaningar och nya strategier som verkligheten kräver. Vi hoppas att den relativa vilan och firandet har gett utrymme till att fylla på med styrka och energi för att fortsätta arbeta för att de mänskliga rättigheterna ska bli verklighet och inte bara tomma ord som myndigheterna använder för att bättra på sitt rykte.

Det har varit ett grått och våldsamt år men vi får inte glömma de tusentals personer som genom solidaritet och organisering försöker stoppa terrorpolitiken och det krig som folket utsätts för idag. Våra ansträngningar kanske verkar små jämfört med vad vi utsätts för, men alla små insatser är viktiga och värda att uppmärksammas och stärkas så mycket som möjligt.

Till sist vill vi tacka för den solidaritet som vi har fått uppleva tack vare er. Utan era dagliga uppoffringar och bidrag så hade vårt arbete inte varit möjligt.


Ver en línea : Nyårshälsning från Comité Cerezo

¿Un mensaje, un comentario?

¿Quién es usted?
Añada aquí su comentario

Este formulario acepta los atajos de SPIP, [->url] {{negrita}} {cursiva} <quote> <code> y el código HTML. Para crear párrafos, deje simplemente una línea vacía entre ellos.